Høegh-Guldbergsgade færdig

20-Sep-2010

  • FUNKTION: BOLIG

    BELIGGENHED:  ÅRHUS

    STATUS: OPFØRT

    SAMARBEJDSPARTNER:                               ODD P ARKITEKTUR

     


    Ved at sammenlægge halvdelen af 2. sal med tagetagen, er der skabt tilstrækkelig plads til at en stor familie med hund og fire børn har kunnet blive boende i familieejendommen i Høegh-Guldbergs Gade.

    Tagetagen er udført som en helt ny konstruktion med ændret rejsning og tagfod. Derfor er den nye tagetage udført i et nutidigt snit uden samme pynt og krummelurer, som resten af ejendommen er født med tilbage i 1895. Udvendigt er den nye tagetage i skala, rytme og farvesætning afstemt med den oprindelige ejendom samt resten af Høegh-Guldbergs Gade i øvrigt. Mod gaden følger kviste og ovenlysvinduers placering således takten i ejendommens fine klassicistiske facade. På gårdsiden er vinduesudformninger og -placeringer udført mere frit ud fra den indvendige funktion.

    På 2. sal er der fire værelser samt badeværelse, mens 3. sal indeholder det store leverum med adgang til 17 m² tagterrasse, kontor, soveværelse, badeværelse samt et kammer. I leverummet og kontoret er loftet ført til kip, mens der over de øvrige rum er etableret hems.

    Bygherre har selv stået for en stor del af arbejdet, herunder indretning og farvesætning. Alt i alt er det endt med et helstøbt og formfuldendt bud på rammerne for den store familie.