• FUNKTION: BOLIG

  BELIGGENHED: BØRKOP

  STATUS: OPFØRT


  Villaen ligger højt i et kuperet landskab ved Børkop. Den smukke placering åbenbares når man træder ind i huset og oplever udsigten og lyset i det store opholdsrum. Villaen er symmetrisk med værelser og bad i begge ender af husets længde. Husets er således organiseret med en børneafdeling og en voksenafdeling. Derved fungerer stuen og køkken-alrummet som en samlende rumlighed, hvor der er plads til både fællesskab og fordybning. Midt i opholdsrummet er der opbygget et rumdelende element med brændeovn til køkkenet, reolplads og vægplads. Detaljen med den lille åbning i skiven, skaber en kontakt på langs i huset og understreger husets geometri.

  Mod vest åbner huset sig mod landskabet med det gennemgående vinduesparti. Mod øst har familien indrettet terrasse med læ og gode solforhold. Villaen er bygget med ensidig taghældning og synlige spær, der understreger husets enkelthed og orientering. Facadebekældningen er lærketræ, der udtrykker husets enkelhed og selvstændighed.

  Arkitekten om opgaven
  Grunden lagde op til en nær kontakt til landskabet og udsigten, samtidigt med at der skulle være en mere intim ophold til terrasse. Familien ønskede et enkelt hus til en velfungerende hverdag med mulighed for at være i samme rum uden nødvendigvis at sidde ved samme bord. Derfor designede vi skiven midt i rummet indeholdende brændeovn, bogreol og vægplads.