• FUNKTION: 18 ANDELSBOLIGER

  BELIGGENHED: STRIB, MIDDELFART

  STATUS: OPFØRT


  Denne bolig udgør en enhed i andelsforeningen “Skovlunden” i Strib. De 18 boliger ligger på buede strenge, parallelt med landskabets koter. Boligerne har alle gode lysindfald og en god kontakt til træbevoksningen omkring bebyggelsen. Til hver bolig hører en lille have eller terrasse, der skaber en privat sfære omkring huset.

  Boligerne er bygget op over en fælles grundplan, der dog er varieret afhængigt af den enkelte families ønsker. Huset er enkelt indrettet med entré, værelser, bad, bryggers og et stort opholdsrum indeholdende køkken. Et lyst og velproportioneret rum med mange indretningsmuligheder.

  Udefra er der lagt vægt på homogenitet blandt boligerne, der karakteriseres ved det repeterende gavlmotiv. På tagene ligger naturskifer, der set fra ankomstvejen giver en flot sammenhæng i bebyggelsen. Husene er bygget i tegl og er hvidpudsede, hvilket får det enkelte hus til at lyse op i landskabet.

  Arkitekten om opgaven
  Boligerne er enkle og funktionelle med vægt på rumlighed og lysindfald. Der er loft til kip og vinduesbånd langs tagets underkant, hvilket medvirker til en arkitektonisk oplevelse af lethed og helhed i huset. Udvendigt har vi betonet bebyggelsens relation til landskabet ved at lade boligerne fungere som en samlet figur i tre gadeforløb, således at bebyggelsen følger landskabets kurver.