• FUNKTION: BOLIG

  BELIGGENHED: SKÆRING, ÅRHUS

  STATUS: OPFØRT


  Villaen ligger på en fin, lille grund nær bugten nord for Århus. Placeringen sidst på vejen giver huset en naturlig orientering mod vandsiden. Grundens lille størrelse var en udfordring for arkitekten.
  Pladsproblemet bliver løst ved at hæve en del af huset, hvorved der bliver en underetage med plads til værelser. Huset er stramt og enkelt i sit udtryk med flade tage og hvidpudsede facader. Den stramme bygningskrops sluttede udtryk er understreget ved en indgangsboks i glas, der er sat ”uden på” huset. Indgangspartiet fungere samtidigt som et vindfang, så man ikke træder direkte ind i stuen. Fra opholdsrummet, der fylder det meste af overetagen, er der flere døre ud til en stor terrasse, delvist i træ. Derved er der også et fint dagslys, der fylder rummene.

  Opholdsrummet med køkkenalrum og stue er fordelt på to niveauer, der giver en forskydning i loftet. Det har arkitekten fået meget ud af, ved at placere et smalt vindue på begge sider med udsyn til himlen, og et tilsvarende fint supplement af dagslys til det øverste niveau. Stue med brændeovn er indrettet nederst og virker naturligt med den tre trin lave væg, niveau forskellen giver. Her er niveau skiftet også forfinet ved at gulvets stavparket går op af den lave ”mur”. Stavparket- gulvet er altså gennemgående på begge niveau’er, den lille trappe og den lave væg. Det giver et fint homogent og varmt præg til stuen.

  Køkkenet med spiseplads er placeret på næste. Spisepladsen er orienteret mod haven og terrassen. Bag køkkenafsnittet er der en trappe til underetagen, igen med fine detaljer som glasværn og det smukke stavparket på trappen.